Kvinna söker slav slampa synonym homo

Att det finns skolor, bostäder, arbeten och annat av etableringens nödtorft tillgängligt. Nu behövs några år med fullt fokus på basal etablering av de som kommit hit under det senaste decenniet. För att det ska fungera krävs samtidigt återhållsamma volymer av asylsökanden. För att ha minsta trovärdighet, i den drastiska förändringen, krävs nog ett Damoffer a la schack!

Något som drastiskt ritar om spelplanen! Välj Hanif Bali, då skulle jag kunna överväga förändringen! Jag vill inte ha F R, styrande bakom kulisserna. Vem jag syftar på är väl ej svårt att gissa! Men M innet tycks vara kort När man kollar opinionssiffrorna!

Är det en omvändelse under galgen??? Nog kan man se konsekvenser, som vi nog inte vill ha i vårt land Ett av världens bäst fungerande länder, brutalt förstört för lång tid framöver, av obetänksamma e hämndlystna politiker! Vet egentligen ej vilket, som är värst? Men oklokt som vi valde, får vi leva med konsekvenserna! Att inte ta itu med problemen i grunden innebär att hela landets utveckling sätts på spel och vi får avsätta resurser nu och många år framöver samt skapar permanenta och ackumulerande kostnadsökningar som inte på minsta sätt kommer att motsvaras av inkomster som kommer i närheten av dessa.

Tillkommer sedan vad det innebär för samhället som sådant här har vi ju både de konsekvenser vi kan förutse och med all säkerhet ytterligare som vi idag inte kan föreställa oss. Att inte ta itu med problemen i grunden innebär att hela landets utveckling sätts på spel och vi får avsätta resurser nu och många år framöver samt skapar permanenta och ackumulerande kostnadsökninga som inte på minsta sätt kommer att motsvaras av inkomster som kommer i närheten av dessa.

Detta kan vi inte utåt diskutera. Men jag håller med Anna-Greta. Detta gäller inte bara VU, utan vi borde ha en grupp som började fundera i yttersta diskretion över vad vi gör om något sådant skulle inträffa. Hur det kunde bli så att extremvänstern kom att sätta agendan begriper inte jag men de har i alla fall skapat en katastrofsituation i landet. Frågan är om vi skall ta itu ,med problemet i grunden eller leva forts.

Det är så nära när det gäller den organisationen. Lars-Eric Lövdén sa till mig härom dagen, att händer inget snabbt, blir detta en krutdurk. Stig Malm har refererat situationen på arbetsplatserna.

Och kommunerna klarar inte att ta emot fler. Det finns hur många människor som helst som skulle kunna komma in. Men om vi inte vidtar några åtgärder, utan bara låter detta löpa, kommer det att slå tillbaka mot de flyktingar som redan är här.

Därtill kommer det som Anna-Greta Leijon säger " ""De kanske redan finns där — så att man får slå upp tältläger och annat, ungefär som man gör i Pakistan och på andra håll. Det kan bli en situation som vi inte har sett maken till i modern tid. Bakom beslutet ligger ju litet av denna utveckling. Inget annat land har tagit emot fler än Miljoner turkbulgarer lever i den här situationen. Det har bara börjat, det som de har bestämt sig för: Vi ska inte leva i Bulgarien längre, vi åker till Sverige.

Detta håller på att spoliera vår flyktingpolitik. För det andra att vi för en konsekvent jämlikhetspolitik. Om någon av dessa två förutsättningar brister, riskerar vi att få svåra problem. Den utveckling som sker i östländerna kan ställa oss inför oerhört snabba krav på att ta emot, inte flyktingar i politisk bemärkelse, utan ekonomisk invandring. Jag vet inte om det finns något land i historien som har kunnat hålla emot en kraftigt ökad invandring av fattiga människor.

För att vi inte ska hamna i en situation där verkligheten plötsligt talar ett annat språk forts. Den ordnade och reglerade invandringspolitiken som vi förde fram till 80 talet innebar att invandring skedde efter arbetsmarknadens behov och till ordnade förhållanden ex. Samtliga socialdemokratiska ledare och borgerligheten fram till Reinfeldt omfamnade denna ide. Palme formulerade detta såhär.

För det första måste vi ha en reglerad invandring, det har jag alltid varit anhängare av. Alltså att vi på ett rimligt sätt, kvantitativt, kan bemästra problemet.

Då tar Du grundligt fel, jag har jobbat mycket med äldre invandrare, även med flyktingbarn Försökt hjälpa mer än de flesta, i hög grad med språket, det primära verktyget för ett liv här! VAR skrev jag något om att flyktingar, skall ha jobb o bostad klart? Givetvis kan de heller ej svenska, men skall ha en vilja att lära sig! Jag betonade bara, gör skillnad mellan invandring, resp flyktinginvandring! Två vitt skilda saker, även om de visst kan råka sammanfalla!

Invandring sker i ordnade former. Ej under fullt kaos, som nu! Jan Bengtsson Skulle jag vara en vänstertroll? Mer troligt är att du är en högertroll på extremkanten som vill att flyktingar ska ha ett jobb och bostad färdigt i fickan när de anländer. Haga 1 Ett vänstertroll?

Vi kan ej försörja ALLA som vill. Vi har, i princip, en samhällsinfarkt fn. Vi lär behöva ställa svenska gruppers, mot flyktingarnas behov. Samtidigt som vi ser över kriterierna, för att söka spontanasyl. Bättre vore att enbart ta emot kvot. Då änkor med unga döttrar, så vi får lite balans i könsfördelningen! Inga fler ensamma pojkar. Aftonbladet skriver om hur Sverige kommer att se ut om x antal år om SD får makten. Då det aldrig kommer att ske vore det mer på sin plats att skriva om vart vi är på väg med nuvarande politiker!

Områden med utanförskap ökar, fortsatt bristande integration, radikalisering och rekrytering till IS fortsätter, ökande arbetslöshet bland invandrare, bostadsbrist, könssegregerade bubbelpooler, PISA-resultat sjunker än mer, skatterna höjs dramatiskt, svart arbetskraft ökar då människor med avslag väljer att stanna i landet, brist på poliser och lärare, sjukvården hinner inte med osv osv. Förstår emellertid att det är för mycket sanning i ovanstående text så den kommer aldrig att tryckas!

Extremt så det skriker om det. Och det har även visat sig i riksdagsdebatter. Det stora avståndet mellan SD och resten av partier går inte att sopa under mattan bara genom att prata om invandring generellt.

Kennet Boman Om rätt ska vara rätt så har Fridolin inte satt någon siffra på invandring. Det förnekade han också i TV häromdagen. Det han sagt är, att landet ska ha beredskap oavsett siffran av inkommande. Men, man kan ju med flit misstolka Fridolin så som vissa gärna gör.

Alla som envist önskar att hela Sverige ska bli som Malmö och Södertälje, kan ni också förklara vem som då ska betala dom kommunala utjämningsbidragen som dessa kommuner idag är helt beroende av för att överleva? Fridolin envisas ,senast igår med sina ambitioner att fortsätta knäcka det svenska samhället med att vi skall ta emot till i år.

Vi skall faktiskt arbeta för att minska antalet som är här och låsa dörren för fler tillkommande för lång tid framöver.

Att en så totalt ansvarslös individ kommer ens i närheten av en regering är skrämmande. Har inget till övers för folk som håller på med saker de inte begriper sig på och inte ens har med att göra samtidigt som man inte ens klarar av det åtagande man har skolan. SD är inget ytterlighetsparti i så fall så är också både S och M ytterlighetspartier då de i princip ger SD rätt om massinvandringens följder. När Widar Andersson skriver "ytterlighetsparter" menar han förstås inte bara ett parti.

Troligen menar han att MP och SD är dessa ytterligheter. Och dessa två har ju sina käpphästar av känsloargument när debattpajerna viner i luften.

Vinnare är endast dom personer som kan räkna med livslång försörjning av svenska skattebetalare. Deras rättigheter blir lustigt nog våra skyldigheter! Ett utanförskapsområde för väljarna! Trots att VI medborgare borde upplysas om, vart o varför våra Makthavare styr Långt över våra huvuden! När det mer eller mindre, avses bli Regeringspolitik, i en snar framtid. Ett Regeringsparti stödjer den fullt ut, S tora delar av det andra Likt ett olydigt barn vill man testa, var gränsen egentligen går, för yttrandefriheten Ännu tycks den gå här.

Du skriver "Detta ordnade upplägg kräver en reglerad invandring i volymer som gör att både de som kommer hit och samhället är långsiktiga vinnare". Låter bra men kräver inte det att flyktingarna är en del i en planerad utvandringsstrategi i dessa länder?

Problemet försvinner inte genom att vi säger att vi planera invandringen så antalet flyktingar passar oss. Så någon Sverigevän är han ej precis Intressant artikel i DN. Men hur kan S regera med Mp. Fullständigt obegripligt och än mer svårförståeligt hur folk kan lägga sin röst på detta parti. Finns inte ett uns av insikt i nationens största och viktigaste fråga om hur Sverige ska komma ur krisen. Blir intressant att följa den utredning om regeringens agerande i den stegrande flyktingkrisen.

Förmodligen blir den så ogynsam för regeringen att den inte publiceras. Bara att konstatera att det Sd varnat för och önskat få ett tidigare stopp hade räddat nationen till kommande elände. Widar, du kloka sosse, omvänd dina partikamrater och se till att dom skyndsamt gör sig av med Mp!

Marvel Givetvis avsåg Widar främst MP, men det stod ju ytterlighetspartiers Jag lutar åt första alternativet, då Annie buntats ihop med MP Apropå "limbolandet" med papperslösa Fullständigt självklart att detta hybridsystem skall upphöra,har man inte rätt att vistas här skall man utvisas med återvändandeförbud som blir längre för varje gång man ertappas här.

Detta måste åtgärdas snabbt,ju närmare valet ju känsligare blir det. Hamburger-ätarna har ju redan sänkt moms. Om cyklisterna cyklar billigare så kanske det gynnar folkhälsan lika mycket som hamburger-ätandet.

Trix med skatter är nåt som infördes i. Alliansen utökade till RUT. Sen ser vi ingen ände på stolligheterna. Kan man ana lite spel för galleriet MP samlas ju i helgen, med massor av missnöjda ombud på plats Känns nästan som en ren provokation, för att bli utslängda ur regeringen Widar Andersson har skapat ett nytt bevingat ord vad gäller Miljöpartiets uppenbart politiska inkompetens. Under ordnade former, med bostad.

Man flyttar ej till ett jobb, utan bostad. Främst av humanitära skäl, typ Balkankrisen Den första är volymreglerad, i princip av sig själv. Den andra beror helt på våra erbjudanden, man väljer det förmånligaste! Står vi ut, får vi utstå "utmaningar", vi ej var rustade för Givetvis finns kompetens bland de flyende, men ej i den utsträckning Publish Service fullt medvetet försökte inbilla folket!

Läkare annan vårdpersonal lärare mm täcker knappast de flyendes eget behov! En förbisedd faktor i debatten. Istället fick extremist sidan köra över folket med känsloargument utan långsiktiga och sakliga beslut. Tack för det och igen,grattis till det vackra fotoalbumet du berättade om,passar bra att göra julkort av,lycka till med det. Tack Widar för att du håller kommentarerna kvar.

För att hjälpa regeringen lovar jag att lämna in min cykel för reparation bara momsen sänks. Jag följer dessutom alla trafikregler så trafikpolisen i den mån den finns kvar behöver inte belastas.

Vilka fantastiska regeringsledamöter nationen har. Vad blir nästa förslag ifrån denna sandlåda? Nu har vi fått ordning på kommentarsfunktionen. Kommentera bara under den artikel som din text gäller. Det ser bara rättshaveristiskt ut och det vill jag inte ha som ansvarig utgivare. Skriv inte "tusen inlägg" på en gång.

I övrigt är det högt i tak och sansad ton som gäller. Vill man se problemen och följa resonemangen på nära håll kan man åka till Valdemarsvik eller Åtvidaberg som kämpar med just denna problematik.

För det är ju ute i landet man får stå med problemen när de första åren med etablering av olika slag betald via utlandsupplåningen tagit slut. Att inte bygga bostäder till fler än arbetsmarknaden efterfrågar skapar naturligtvis andra typer av problem,detta är ändå rätt väg att gå ,detta och att angripa det välkända grundproblemet.

Det finns faktiskt inga genvägar,i vart fall om forts. I större delen av landet har man innan anstormningen de senaste åren i princip inte haft någon bostadsbrist,i stället har problemet varit det motsatta ,att man haft problem med tomma fastigheter till dyra kostnader som dragit stora resurser,man har fått riva och ofta sälja ut allmännyttiga bostadsbolag. Anledningen har i allmänhet varit brist på arbete. Om man nu bygger flera bostäder på platser där det inte skapas fler jobb kommer man att återupprepa misstagen och stå där ev.

Troligare är att folk överger dessa fastigheter och söker sig till andra städer,läs storstadsområdena och då står man forts. Att aktivister som MP inte har en susning om någonting är ju inget nytt,eller Om de har de så börjar det med en hemlig agenda som tar avstamp i något helt annat än svenska intressen.

Problemet är ju att deras inställning trumfats på oss alla och att vi får dras med problemen och att alla försök att faktiskt åtgärda grundproblemen riskerar att stöta känsliga tår och kosta röster för att uttrycka det krasst. Men vad är alternativet? Vilken värld lever vissa politiker i? Finns det några fler geniala tankar om framtida jobb för lågutbildade?

Kanske kratta löv, fylla på luft i bollar hos idrottsföreningar, packa varor osv. Självklart till avtalsenliga löner tycker fack och diverse politiker och journalister. Frågan uppstår ju då vem som ska betala för dessa arbeten som förmodligen ingen ser en efterfrågan på? WidarDirekt Regeringens skärpning av invandringspolitiken är ur ett samhällsperspektiv helt nödvändig; även om den självklart inte är särskilt behaglig.

Retoriskt har de två ansvariga statsråden Anders Ygeman och Morgan Johansson varit övertydliga med såväl mål som medel. Antalet asylsökande i Sverige ska kraftigt minskas. Uppemot 80  av de som sökte asyl kommer att behöva avvisas ur landet. Människor utan ID-papper får vända vid gränsen.

Snart kommer detaljerna i de förändringar i Utlänningslagen som flera partier i riksdagen överenskommit om. Då blir det ännu mer nödvändigt — och om man så vill ännu obehagligare — att stå upp för den nya politiken. Mittfältet har gått och gömt sig.

Ygeman och Johansson behöver stark support. Regeringen behöver tala med en röst om helomvändningen också ska alstra någon form av politisk nytta åt de två partierna. Det duger inte att ledande politiker gråter över de beslut man tar eller att ännu mer ledande politiker förklarar hur stolt han är över den tidigare politiken som nu har kastats på sophögen av honom själv. Sålunda betyder ett statligt nej till asyl — och försörjning — ingenting.

Barnen går i skola, mamman läser svenska och en lokal domstol beslutar att Vännäs kommun ska betala socialbidrag till mamman som lagstridigt befinner sig i Sverige. Antingen har en person rätt att vara i Sverige eller så har personen inte rätt att vara i Sverige. Efter införandet av ID-kontroller och efter Anders Ygemans glasklara besked om att de som får nej på asylansökan ska avvisas så är den papperslösa eran förstås slut.

Men regeringen har poäng att hämta genom att berätta det för medborgarna. För övrigt var om jag inte missminner mig ,USA: Så det finns länder som har det goda omdömet att kvotera antalet man tar emot och att lägga detta på en adekvat nivå. Sedan har ju USA sitt eget speciella gränsproblem med strömhopp av illegala migranter men detta är ju en annan fråga. Volymerna jag angivit är i alla avseenden korrekta.

Sedan är det för all del så att av de som ankommer till Sverige är den största delen ekonomiska migranter från andra håll än Syrien,Somalia,Eritrea ,Afghanistan är de vanligaste länderna. Detta brukar för det mesta inte anhängare av den förda asylpolitiken vilja låtsas om men vill man ha förtydligande på detta område så varsågod.

Dessa utgör som alla? Sedan handlade inlägget i stort om obefogad kritik mot de oerhörda påfrestningar Sverige och EU ställts inför och våra sätt att hantera dessa. Kenneth Boman "USA har tagit emot syrier välavvägt ,jag är imponerad av omdömet att begränsa antalet Sverige har tagit emot ca. Om du menar invandring som sådant och beviljade upphållstillstånd för olika kategorier sammanlagd ska du vara tydlig om det. Luddigheter om det förleder fel. Några snabba fakta bara.

USA har tagit emot syrier välavvägt ,jag är imponerad av omdömet att begränsa antalet Sverige har tagit emot ca. Tyskland tog förra året emot 1,6 miljoner -på amerikanska blir detta ca. Fast det kanske inte är så intressant? Nä nä,snacka går ju Så där går det när man inte sköter sitt jobb, i det här fallet att värna gränserna,då inte bara styr andra utvecklingen och agendan blir ohanterlig,dessutom så sitter en massa folk och kritiserar allt man gör.

Det måste finnas någon analogi till "den som är satt i skuld är inte fri" som passar in på detta. Grekland,landet som till största delen orsakat inflödet genom att acceptera rollen som transitland har däremot en väldigt basic standard i sina flyktinganläggningar och har sedan transiteringsplanen börjat hacka lite fått lite mer bekymmer,fast inte så mycket att man gör något för att stävja smugglarna.

Dessutom lider EU av konsekvenserna av andras konflikter,dessa leder till både migrantströmmarna såväl som aktörer som utnyttjar både flödet för att tjäna pengar och för att manipulera Europas länder och utsätta systemet för problem av olika slag. Då borde jag beHaga Dig Vi delar väl ej exakt samma värderingar! Då spelar det väl mindre roll, hur perfekt det skrivs?

Ämnet berör mig knappast personligen, för jag lär slippa det värsta eländet Utan efterlevande kunde jag låta bli, att bry mig det minsta Men jag bryr mig ändå om Sverige, och dess ovissa framtid Ja oviss är den knappast! Frågan är snarare bara när Jag noterar att det finns en ny rubrik i sammanställningen av läsarkommentarer "papperskorg" denna går inte att öppna ,jag vet inte om detta är ett symptom på IT trasslet eller Moderators sätt att lite skämtsamt raljera med vart mina inlägg tar vägen.

Ganska kul i varje fall! Kommentarfälten hackar fortfarande bitvis,man kan behöva 5 eller fler försök innan det slinker fram. En sak han framhåller är att det är viktigt att ett samhälle med så omfattande och utbyggda offentliga system som vårt ligger i framkant och tar till sig och bygger in tekniken i systemet,kompatibelt med vad som kan tänkas byggas upp i den privata delen av vården,detta för att förbättra kvaliteten och säkra upp att vården inte meddelas i parallella världar där det sker till priset av ökande kostnader och minskande kvalitet för delar av vårdens enheter.

Detta kan innebära både teknik och att gränserna mellan personalkategorier suddas ut Tekniken innebär möjligheter både till diversifiering och specialisering och att man med tidigare omöjlig hastighet och försumbara kostnader kan inhämta kunskapen från där den faktiskt finns och på så sätt effektivisera och höja kvaliteten väsentligt. En som har satt sig in i och studerat dessa system och teknikens möjligheter är Stefan Fölster,jag rekommenderar läsning av hans bok Robotrevolutionen där han skissar på vad den nya tekniken kan medföra för oss alla.

Bättre individanpassning,uppföljning av folks situation,samverkan över omvårdnadsgränserna och viktigast av allt blir att uppvisa den kreativitet som brukar tvingas fram i krisers spår och förutsättningslöst se över vad tekniken kan bidra med i form av övervakning av hälsotillstånd,effektivare arbetsinsatser,effektivare resurshantering. Detta innebär utvecklande av och gemensamma tekniska samverkanssystem inom vården i dess helhet vilket givetvis kommer andra vårdbehövande till godo och effektiviserar och höjer kvaliteten på vården och sparar kostnader och i förlängningen faciliterar utbyggnaden av dessa system till de boende och de som jobbar i frontlinjen.

Kommentar till "Nu krävs en rejäl ökning" Problembeskrivningen innehåller riktiga delar. Det finns en hel delindivider som hamnar mellan stolarna och inte får en välbehövlig plats på ett äldreboende när de blivit för dåliga att bo hemma. Så att i vart fall ett antal platser måste skapas är sant. Fast jag tror man i likhet med att inte fara iväg och bygga bostäder på ställen där det inte finns en efterfrågande arbetsmarknad och hamna i situationen med fyllda bostäder där folk inte kan betala hyran eller utflyttning och att igen stå med tomma bostäder,måste man analysera problemet noggrannare.

Jag håller i princip med Dig! Vi borde locka till genmäle, och bidra till att skapa en levande debatt! Såvida det inte är allmänt tankegods Som helt avviker, från PK-Elitens uttalade värderingar.

Fast jag tycker väl inte att vi som är aktiva varje dag producerar så mycket inlägg att andra inte får plats,tvärtom brukar en kommentar leda till att en annan känner sig manad att komma med sin syn och så får man en levande debatt.

Tror och hoppas på att det handlar om återfall i IT snuva och att det går att reparera. Förhandsmodereras nu, det var väl så innan också? Kanske lite striktare mot ämnet. Men visst hade jag hoppats få in mer Men jag vet också att man, helst, försöker sprida kommentarerna på fler, om det är möjligt Vi är ju några, alltför flitiga! Som hos bankerna, begränsat antal insättningar per vecka Widar Antingen har kommentarsfälten drabbats av ett svårartat anfall av censur eller också har de gamla problemen med tekniska svårigheter att lägga in kommentarerna återkommit.

Kan du kolla upp detta vore det bra. Ekonomin,ökad byggtakt är prisdrivande och konkurrensen är obefintlig och byggkostnaderna Måste ned på EU nivåer under alla omständigheter genom framtvingad ökad konkurrens och översyn av regler och trånga sektorer.

Att bygga i större omfattning ute i landet innan det finns en efterfrågande arbetsmarknad är rena dödsstöten för de kommuner som drabbas,det är de som får stå med antingen kostnaderna för hyror och samhällskostnader om inte hyresgästerna kommer i arbete eller som allmännyttan redan erfarit stå med kostnader för dyra tomma hus. Lite lagom konkret hoppas jag?

Kommentar till "Dags att vara konkreta" Alldeles utmärkt. Självklart att etablering skall åstadkommas så snart som möjligt dvs. Ett par detaljer bara.

Antalet här är för många för att arbetsmarknaden skall efterfråga dessa. Tillkommer att arbetsmarknaden under kommande decennier kommer att utvecklas åt ett annat håll än tidigare vad gäller antalet personer som efterfrågas. Av de som är här skall stora mängder ej kvarstanna pga. Bostäder saknas och det är ej realistiskt att höja byggtakten till mer än marginellt över normala nivåer av följande skäl.

Denna artikeln var viktig! Synd att kommentarfunktionerna då, ej fungerade som avsett! Nu ser det bättre ut, även om namn fortfarande ofta blir fel. Men Du borde kanske stänga detta fält, för fler kommentarer För tydlighets skull upprepar jag: Inlägg som handlar om något annat än aktuell artikel kommer inte att publiceras framöver. Kommentera under den artikel du vill kommentera. Med vänlig hälsning Widar Andersson. Kenneth Boman "Christer Pettersson sköt Palme. Då vet du mer än alla experter som jobbat med mordfallet.

Vänd dig omgående till polisen då och lägg fram dina bevis som du hållit tyst om i alla år. Olof Palme hade många fienden, att en alkis skulle velat eller lyckats att skjuta Palme låter inte trovärdigt. Jag tror mer på högerspåret, där fanns hans fienden.

Och Sydafrikaspåret är också mer troligt än att Christer Pettersson skulle varit gärningsmannen. Denna dyraste mordutredning var bortschabblad från start och fortsatte med samma inkompetens. JB Håller med om att vi inom EU endast skall ha samarbete med Turkiet på de områden det fungerar men inte låta Turkiet få EU medlemskap,finns flera skäl till detta men ett av de viktigaste är att Turkiet är ett jätteland men med endast ca.

Grekland skulle ju givetvis inte heller ha släppts in i EU men det är ju lite sent nu. Kommentar till "Kompetens är viktigast" Den lägsta lönen för nyanställda ungdomar bör kunna vara längre än 6 månader, även om detta är en bra början.

Angående LAS är det ett faktum att denna för större företag inte är annat än ett rundningsmärke i praktiken. För små företag är det ett reellt problem. De mindre justeringar som gjorts på området har resulterat i högre sysselsättning och i vart fall inte sämre förhållanden i övrigt. Danmark är en förebild på området. Risken är uppenbar, att vi får en stor Kurdisk flyktingström som vill till Sverige, då många har släkt o vänner här, även om tanken på tält avskräcker lite Det kan snart handla om miljoner på flykt, även om Kurder ej flyr i första taget!

Där är man beredda att kämpa för sin jord. Så dessa är obetingat flyktingar, som då flyr för livet. En liten utmaning att vänta. Längre skall vi inte gå! Turkiet leds av en farlig man, tolka det gärna, som mer e mindre "galen", med "kulturella" stormaktsdrömmar, ambitionen är uppenbarligen, att återupprätta forna tiders Sultanat!!! Kurderna i allt högre grad, får främst lida för detta Attatürks sekulära samhälle, snart ett minne blott Sharia skall implementeras, till varje pris Håller med FantOmen om att den dagen vi blir klara om någonsin med att rensa upp bland alla lustiga grupper i dessa områden borde man faktiskt sätta sig ned igen och fundera över gränsdragningarna i dessa områden.

Nu låter sig ju detta inte göras hur som helst och det lär ju inte lösa alla problem men en hel del skulle nog gå att vinnas med detta. Inte ett speciellt realistiskt scenario dessvärre. Ett förslag som borde kunna prövas är att om Syriens grannländer Turkiet och Grekland väl tar hand om de syrianska flyktingarna några år, tills dess Syrien åter byggts upp, så kan Turkiet som tack för sin insats få bli EU-medlem och Grekland få skriva av sina skulder.

Naturligtvis stöder den rika världen Turkiet och Grekland ekonomiskt för sina åtaganden. Även mellersta och södra Europa tar emot den mängd kvotflyktingar man tilldelas av EU.

Eftersom Ottomanska riket Storturkiet råkade stödja Tyskland under 1: Södra delen blev Israel, Palestina, Libanon och Syrien.

Gränserna för det nybildade Syrien drogs godtyckligt, via järnvägsspår och andra landmärken. Kurderna hamnade på båda sidorna av järnvägen.. Därav engagemanget från kurder och turkar. Norra Syrien anses vara deras intresses områden. Alawiterna och Hizbollah i Libanon anses vara viktiga maktcentra för shiitiska muslimer något sunnimuslimerna försöker ändra på. Kolonialhistorisk röra och inbördeskrig mellan kontinentens storreligioner på en och samma gång.

Det säger sig självt att om en stor majoritet av landets folk hålls utanför makten så är det upplagt för bråk och oroligheter. När sedan Saudi-Arabien skickade in salafister och Syrien gick allmänt ekonomiskt knackigt så blev en religiös kontrarevolt möjlig där alltmer religiösa frihetsrörelser tog över den arabiska våren, ungefär som i Egypten.

Frihetsrörelser som alltmer radikaliserades och urartade, som t ex Isis. Hans far Hafez el-Assad söndrade och härskade så effektivt att hans egen släktklan kunde ta den ekonomiska, men framförallt den militära, makten. Med en slags socialistisk agenda lyfte han upp den fattiga landsbygden. När Hafez blev äldre låg Syrien för fäfot eftersom alla beslut skulle tas av den åldrande diktatorn. Den äldsta sonen, Basel, skulle efterträda sin far men dog i en bilolycka.

Då kallades son nr 2, ögonläkaren Bashar hem från London. Bashar hade inte det politiska gehör, som även krävs av en diktator, och när den arabiska våren kom genomfördes en del reformer Till "Gör om gör rätt", jo jag förespråkar tillfälliga uppehållstillstånd utom för allvarliga riskgrupper.

Tillfälliga flyktingar är inte bara Nordeuropas ansvar, utan hela Europas och världens ansvar inte minst de rika arabländernas ansvar, särskilt inbördeskrigets giganters ansvar, Saudi-Arabien och Iran. Sedan år har jag förespråkat en europeisk flyg- och markinvasion i Syrien för att få bort Isis och Barash el-Assad, två grymma folkmördare. Så grymt som Barash kväste ungdomarnas arabiska vår gör bara en folkets fiende.

Sedan måste världen bygga upp det sönderbombade Syrien igen genom en Marshallhjälp så att syrianerna under FN: Jo visst har man det. Men ska det verkligen behövas?

Hur många år ska vi backa den svenska utvecklingen? Jo signaturen "Gör om gör rätt", i samhället har kvinnorna och hptq-personerna helt andra möjligheter att skydda sig vilket man knappast har i flyktinglägren. Kommentar till "Alla minns den natten" Christer Pettersson sköt Palme.

Det är dags att acceptera detta och gå vidare. Eftersom lagen ändrades ,med anledning av denna händelse så förstår jag att polisen är tvungen att åtminstone bearbeta inkommande tips,men frånsett att de kanske får in något som kan vara allmänt intressant i något annat sammanhang så leder detta inte till någonting.

Ju djupare problemen tränger, ju radikalare lösningar krävs, för att nå en lösning! Kollapsen är nära på allt fler håll. Men där bor varken politiker e journalister förstås Man har köpt sig fri Rolf Gustafsson "Hur länge dröjer den absoluta systemkollapsen? Vissa personer vill att hbtq-personer och kvinnor ska få egna flyktingboenden. Vad gör vi när alla dessa personer ska ut i samhället? Ska vi ha speciella områden som dessa personer ska bo i?

Kanske handla i speciella affärer, åka längst bak i bussen osv. Problemet med övergrepp försvinner inte bara för att man tvingas gå en kurs i hur svenska samhället fungerar.

Den svenska naiva inställningen är fortsatt hög på många håll. Kommentar till "Detta är inte okey" Vad artikelförfattaren inte heller förstått är att vi i detta land kräver att de som bor här respekterar andras läggning,bl. Det är väl en alldeles utmärkt början att man redan på asylboendet får klart för sig att även denna typ av förtryck inte är acceptabelt här.

Kommentar till " V ill lära ut självförsvar" Utmärkt ide,också att man skaffar sig kompetens via folk som kan något om saken,annars hade jag misstänkt att feministiskt försvar var som feministisk försvarspolitik eller feministisk utrikespolitik dvs.

Totalt sedan 70 talet har löneökningarna varit 12 gggr i nominella tal vilket avspeglar den inflations och löneökningspolitik som rådde tidigare vilket i praktiken ledde till att lönerna minskade och lönsamhet och tillväxt likaså. Nostalgi kan nog kännas skönt att ägna sig åt men jag tror att man i allmänhet är mer betjänt av att ha koll på fakta,dra rätt slutsatser och att lära av historien.

Någon relation till företagens lönsamhet har ej redovisats,detta har dessutom ingen bäring på dagens situation med en låneekonomi och dålig lönsamhet. I övriga nordiska länder verkar politiker ha kontakt med verkligheten tillskillnad från dom svenska!

Hur länge dröjer den absoluta systemkollapsen? Norge förbereder sig på att stänga gränsen mot Sverige! Du har ganska rätt om kostnaderna. Bara ensamkommande flykting"barn" kostade ca. Sedan finns indirekta kostnader,bostäder,samhällsservice,undanträngningseffekter mm. Stora delar av kostnaderna ett år rullas över permanent i årligen ackumulerade kostnader.

Intäktssidan kommer aldrig att komma ikapp dessvärre. Att invandringen kostar mycket mer än dom officiela siffrorna som florerar tror jag dom flesta begriper. Om års mottagning kostade runt 60 miljarder så finns ju naturligtvis denna kostnad kvar när vi då får ytterligare en beräknad kostnad på miljarder för års mottagning, osv osv. Dvs, kostnaderna ackumeleras år efter år. I dessa kostnader finns inte sjukvård, socialtjänst, kriminalitet osv med. Kommentar till "Håll andan Stefan Löfven" Andrum av det här slaget innebär att man inte tar itu med problemet,det finns inte en chans att integrera folk om det kommit för många.

Det är precis det här många befarar, att insikten om orsaken till problemen-mängden, och behovet av att åtgärda problemet inte håller i sig och att för starka krafter verkar för att permanenta den ohållbara situationen. Har du någon aning om hur mycket sexsiffriga miljardbelopp är?

Som ett referenstal kan nämnas att statens totala utgifter för beräknas uppgå till miljarder. De siffror du raljerar med är med andra ord minst 10 gånger den totala statsbudgeten. Boman "Tillkommer problemen med de övriga som kommit sedan varav de flesta borde återvända hem. Du menar alltså att de som fått uppehållstillstånd borde åka hem. JB Även om du missade matten lite har du nog rätt i sak,man kan nog säkert säga att migrationen tar fart när det blir varmare,att de faktiska utvisningarna av de med avslag inte verkar verkställas trots de nya ambitionerna liksom att allla andra som uppehåller sig här illegalt inte eftersöks och utvisas gör nog att många känner sig uppmuntrade att söka sig hit.

Tillkommer problemen med de övriga som kommit sedan varav de flesta borde återvända hem. Etta eller tvåa som första siffra, behöver ej räcka!

Tack för den snabba rättelsen! Jag skäms för misstaget! Jämfört med , är nog siffrorna hittills högre! Vad händer sen, när det blir varmare? Återsändningsförhoppningarna, är knappast realistiska i dagsläget ID lösa tas ej emot i ursprungsländerna, vad gör man då!

Gick lite väl fort Brukar ha bättre koll på siffrorna! Men vi har ju inte 52 månader Bäst om det inte kom in! Spännande med Folkbladets nya avdelning "Bäst och värst" Tror ni våra vedermödor hamnar där?

Och i så fall,under vilken rubrik? Vi har dessutom lagt oerhört mycket arbete på att reda ut hur saker förhåller sig och förändra beteenden och att öppna en dörr av det här slaget skulle leda till vittgående negativa konsekvenser.

Sammantaget kan jag bara säga att jag nog inte kan stödja Lufsarnas ideer. Däremot tycker jag att de skall ha poäng för att de vågar tänka högt och fritt,inget fel i det. Tänk om det övriga etablissemanget gjort samma sak INNNAN de tvingat på oss en massa konsekvenser av sina respektive ideer. Många frågor blir det som synes Incestfrågan är av lite annan karaktär,även här kan man tycka att och i praktiken kanske man inte kan göra så mycket åt just en sådan specifik situation att vuxna som deltar frivilligt har sex med varandra oavsett släktskapsförhållande.

Dockfinns det rejält med skäl till att olika varianter av incest är från direkt olagliga till i vart fall olämpliga,det handlar om allt från att det är grova övergrepp till att folk är i en beroendesituation till varandra till att saker som att frigörelseprocessen från sina närmaste anhöriga är en viktig bit i att bli en forts.

Måste de ha någon typ av kylutrymmen hemma eller gäller det att skynda sig innan grannarna klagar på lukten? Måste de begrava resterna sedan eller kan de hantera dessa fritt? Om så innebär detta att andra med andra läggningar kan ta vid senare och kalasa på resterna? Kanske har man tänkt att bårhusen skulle tillhandahålla ett lämpligt utrymme där aktiviteterna kan ske innan kroppen åter läggs in i frysen? Jag har också läst Luf: Jag anser att de är rätt ute i det att de anser att staten inte skall hålla på och lagstifta om vad vuxna människor vill göra med varandra så länge det sker med samtycke,detta oavsett vad den ena eller andra kontrahenten tycker om det folk ägnar sig åt.

Finns skäl att påminna om att det inte är länge sedan allt i sexväg skulle ske inom äktenskapet,endast av rätt skäl och på föreskrivet vis. Det har krävts mycket blod svett och tårar för att kunna lämna detta synsätt bakom oss. Fast jag tycker att de förslag man kommer med ger upphov till lite frågor.

Hur har man tänkt sig att det skall fungera i praktiken? Skall den hugade kvittera ut forts. Fast riktigt hur folk skall klara av den upphaussade situationen på bostadsmarknaden och den prisbubbla den förda politiken lett till förstår jag inte riktigt,speciellt inte utan löneökningar.

Var det någon som sa systemfel? Kommentar till "Företagens framtid äventyras Vill egentligen inte lägga mig iden här typen av debatter,dessa förs bäst mellan parterna. Det förtjänar att påpekas att oavsett vad man säger från politiskt håll har inte Sverige någon tillväxt i egentlig mening,det som sker är i stora drag att vi lånar pengar för att betala för kostnaderna i asylpolitikens efterföljd.

Detta tillsammans med en kraftig doping via riksbankens räntepolitik får folk att tro att vi har en tillväxt värd namnet. Lönsamheten är inte heller i tillväxt. Sammantaget gör det att även små löneökningar försämrar Sveriges konkurrenskraft. Är dessa ungdomar, puckon i LUF som Carl B Hamilton kallade dem, landets framtida politiska elit, blir jag milt sagt orolig.

Det florerar väl en droger i de fashionabla kvarteren i centrala Stockholm Konstnärer har ju ofta fått inspiration, med externa hjälpmedel Dessa unga är på väg mot sitt livs karriär på skattebetalarnas bekostnad Utan att göra ett riktigt handtag, i hela sitt liv Fredrik R var en sådan karriärist, Måna en annan Men lite mer krävs av vana, annars blir det mest käbbel Man kan gott och väl utnämna aktivisterna inom V och Mp till dagens slavhandlare i Sverige. Förts tar de hit folk varav en del inte får uppehållstillstånd,sedan ordnar man en situation där de inte får eftersökas,kan uppbära sociala förmåner,göms av de stödtrupper vänstern har och får svarta jobb eller tvingas in i obskyr verksamhet,utpressas och utnyttjas.

Man parasiterar dels på befolkningen som man kräver skall betala för de ej på arbetsmarknaden den reguljära efterfrågade dels parasiterar man på de som kommer hit. Du "sköna" nya värld! Ack ja, dessa ungdomsförbund! Jag noterar att Liberalernas ungdomsförbund, LUF, i Stockholm vill göra det lagligt med incest och nekrofili.

Är det detta som kallas nyliberalism? Härvidlag anar jag ett visst släktskap med Stureplanscentern. Ansvarig för Flum jobb coacherna, var väl Annie, hennes egen lilla käpphäst?

Lite arbetslivserfarenhet först, innan Ministerposter hade nog ej skadat Vi ser ju att flumkultur frodas för fullt, i partiernas Ungdomsförbund!

Ena förslaget Liberalare än det andra, poppar upp till moderpartiernas glädje I dessa lekstugor, rekryteras våra framtida politiker Ej undra på att går på tok för Svea! Efter att flum-coacherna som alliansen satsat miljoner på nu är bortrensade, återstår det mycket AF måste ta itu med. Stänga dörren för oseriösa, kriminella arbetsgivare att börja med.

Detta innebär att eftersom de är rotade i Syrien har resten av världen legitima skäl att gå in där och rensa. Vi har varit lite senfärdiga men nu får man hoppas att jobbet blir gjort till slut. Att detta land skulle bli en fristad för den här typen av aktiviteter var väl ganska väntat. Nå det ligger ju ganska bra till och fluget hittar dit så med hyggligt med underrättelsematerial skall det väl gå att utplåna de flesta som vill ställa till trassel för oss.

Sedan är det ju så att IS verksamhet angår hela världen eftersom de exporterar sin verksamhet och sprider sin variant av glädjebudskap vartän de kommer åt. Kommentar till "Svart sektor riskerar att svälla. Inga av de inblandade aktörerna uppenbarligen.

Nu är det ju så att folk som vistas i landet illegalt skall inte ha jobb här, de skall utvisas ,kan man hoppas på att detta kommer att ske i närtid? Sedan måste man ju ha klart för sig att exakt samma sak kommer att hända med de gigantiska grupper som tillåts stanna här men hamnar i arbetslöshet och utanförskap. Syriens president Bashar al-Assad varnar att Syrien kommer att besvara militära intrång från omvärlden. Vi kommer att betrakta alla utländska trupper som oinbjudna tagit sig till Syrien olagligt som terrorister.

Vi försvarar vårt land. Ingen har rätt att tränga sig in i Syrien, vare sig politiskt eller militärt. Detta är ett brott mot den internationella rätten. Turkiet har skickat terrorister till Syrien och har från första början varit involverat i händelserna i Syrien. Saudiarabien utpekas som terroristernas främsta finansiär. Kommentar till "Sätt press på Ryssland".

Assad vill inte beteckna en tänkbar stridspaus som en regelrätt vapenvila, eftersom det fortfarande skulle pågå strider mot olika terrorgrupper. Syrien och Ryssland har särskilt pekat ut fyra grupper: Iran kallar alla grupper som står i opposition till Iranska regeringen för terrorister. De senaste veckorna har regeringsstyrkorna avancerat vid Syriens tidigare största stad Aleppo. Regeringsstyrkorna har redan kontroll över de centrala delarna av staden. De flesta människor som bott i rebellkontrollerade områden före offensiven har flyttat till de regeringskontrollerade.

Regeringsarmén strider nu på tio fronter samtidigt och närmar sig Islamiska statens självutnämnda huvudstad Raqqa. Mer än 80 länder har stöttat terroristerna på olika sätt, en del direkt med pengar, med logistik, med vapen, med soldater. Andra länder har stöttat dem politiskt. Kommentar till "Vindkraft på våra verandor" Tillråga på allt elände är energiformen översubventionerad,och levererar inte i närheten av vad som krävs ,när det kravs. Ryssland bekämpar mycket framgångsrikt IS, tillsammans med och på begäran av den syriska regeringen.

Eftersom det är Syrien som önskat denna hjälp är den också internationellt legitim, till skillnad från de amerikanska och dess allierades bombningar, vilka skett helt utan sådan begäran eller med mandat från FN. Äntligen sätts stopp för denna vidriga grupp som skär huvudet av barn, kvinnor och andra, som eldar upp människor levande och som tillintetgör några av mänsklighetens viktigaste historiska minnesmärken.

En grupp som efter amerikanska insatser i Afghanistan, Irak och Syrien fått kraftigt utökat svängrum och nu hotar sprida sig med sitt kalifat via Nordafrika ända till Portugal. Man kan ju då tycka att USA med allierade skulle sända hälsningar av tacksamhet och uppmuntra de insatser man gör.

Istället hittar man på att Ryssland attackerar moderata rebellgrupper, att missiler avfyrade från Kaspiska havet från ryska krigsfartyg slagit ner i Iran. Det sistnämnda bevisat som felaktigt av ryska försvarsledningen och också dementerat av Iran, men flitigt rapporterat i västpressen, också den svenska.

När det gäller de moderata rebellerna har den ryska försvarsledningen gång på gång frågat sina amerikanska kolleger vilka dessa är och var de befinner sig. Man har bjudit in dem till kommandocentralen i Moskva, bett om koordinater, man har föreslagit dem samarbeta öppet och ärligt, för att tillsammans tillintetgöra IS. Inte ens ett svar har man fått.

Korp Vi är förstås befriade från, att ha några Maktens Megafoner i Sverige? Fast här gäller det vår "Åsiktskorridor", en ännu högst påtaglig realitet! Avseende som får sägas o tyckas, med några få undantag Folkbladet är ganska unika i avseendet Även här är områden fortfarande no no En samhällsfobi, av kränkthet, skrämmer Som därför ej får ifrågasättas!

Trump undviker standardtexter, fraseologi och retorik som är skild från verkligheten. USA strävar efter att upprätthålla sin monopolställning i världspolitiken, vilket helt strider mot den hierarki som de påstår sig bekämpa. Världen kulle vara en betydligt säkrare plats om USA kunde lära sig att samarbeta med Ryssland, Kina, EU, Iran och andra världscentrum - i stället för att konfrontera dem.

Fred och stabil utveckling är endast möjlig i en multipolär värld. Trumps popularitet beror på det faktum att han ser sätt att lösa USA: Många amerikaner förstår att positiva förbättringar i världen och framgång i kampen mot terroristangrepp bör föra Ryssland och Amerika tillsammans som partner, och inte som fiender.

Trump stöder aktivt detta sätt att tänka. Hur tänker de allierade om de gör det som försöker bomba bort IS? Varför har de fällt bomber på otaliga sjukhus?

Är de verkligen så dåliga på att sikta på rätt mål och bara bombar på måfå dödande tusentals civila? Då är de själv inte bättre än terrorister de försöker bekämpa. Rapportering om blodbadet i den antika staden Aleppo är det senaste exemplet. I tre år har våldsamma militanta styrt i Aleppo. Den här månaden har människor i Aleppo äntligen sett glimtar av hopp. Den syriska armén och dess allierade har drivit militanta ut ur staden.

Förra veckan återvann de det största kraftverket. Regelbunden elektricitet kan snart återställas. De militantas grepp om staden kan vara slut". Detta är nonsens, men amerikaner kan inte klandras för att tro på det.

Amerikaner får nästan ingen riktig information om de stridande, deras mål, eller deras taktik. Mycket av skulden för detta ligger hos våra medier. Journalistik är tänkt att vara oberoende av makteliten och dess inavlade lögnaktighet".

Gå med våra turkiska, saudi, och kurdiska vänner för att få fred! Detta är förfärligt långt från verkligheten. Det kommer också sannolikt att förlänga kriget och döma fler syrier till lidande och död. Allt Ryssland och Iran gör i Syrien beskrivs som negativt och destabiliserande, eftersom det är den officiella linjen i Washington. Oundvikligen har denna typ av desinformation kommit in den amerikanska presidentvalskampanjen".

Jeb Bush drar sig ur valet. Han har misslyckats med sitt ickeverbala språk i det heta TV-mediet. Sanders har momentum men räcker inte ända fram. Clinton blir republikanernas motståndare. Trump har fortfarande momentum men Rubio är honom i hasorna. Oerfarne Rubio är den som om och om igen besegrar Clinton i de nationella opinionsundersökningarna.

Men se upp för apolitiske Trump! Han kan ta hem hela racet! Amerikanerna är så trötta på Washington och dess överstatliga klåfingrighet. Amerikanerna är fostrade i deviserna att " ensam är stark" och "god man reder sig själv". Det är sådant uråldrigt i Amerika som gynnar Trump. USA är alltid militärt starkast men Ryssland rustar upp igen. Det är inte bra att USA riktar stridsspetsar in mot Ryssland från Rysslands grannländers territorium.

Det gör inte Europa säkert, snarare tvärtom. Europa blir säkert först då man vägrar sitta i någon stormakts knä och istället själva rustar upp i syfte att försvara oss själva. Det här med att europeiska länder vill att USA rustar åt oss är samma sorts nationalistiska egoism som präglar samarbetet mellan EU-länderna idag. Alla nationer vill bara få men just inget ge. Naturligtvis tar även Isis stryk av de ryska bombningarna men Syrien är ett land i total förskingring just nu.

EU har blivit en organisation med nationell etnocentrism. Alla stater vill ha rättigheter och just inga skyldigheter. Det var inte så EU var tänkt att fungera. Att England vill vara ett brofäste mellan Nordamerika och Europa kan jag acceptera men att övriga länder bara vill plocka korinterna ur EU-kakan är en besvikelse. Först när Asien på riktigt sätter tummmen i ögat på Europa lär vi reagera och agera samfällt, men det är så dags då.

Ryssland har flera agendor just nu och det är inte ett framgångsrecept om vi vill få en långvarig stabil fred i regionen. Genom vårdslösa flygbombningar driver Ryssland obönhörligt flyktingvågor in mot Turkiet, sedan vidare mot Europa. Ett tack för senast till ärkefienden Turkiet och dess nedskjutning av det ryska attackflygplanet samt ett tack till den västerländska handelsbojkotten och sanktionerna mot Ryssland.

Ryssland vill åter bli en maktfaktor i Mellanöstern men även straffa Turkiet och Europa och få en bättre förhandlingsposition för ett i praktiken erkännande av det "ryska" Krim. Jag vill se europeiska trupper mot Isis.

Det är inte vettigt att Ryssland flygbombar sig fram med endast stöd av Assad. Europa bör också vara där och agera fullt ut. Nordafrika ligger granne med Sydeuropa. Ungdomarna i Nordafrika ville ha samma sorts frihet, inte minst med internet, som ungdomarna i Sydeuropa.

Idag är det alltså männen pga sitt kön som är mer begränsade i Sverige och för en ny mansrörelse är detta fundamentalt att lyfta. Macho är inget krav, det är ett val. De enda som har krav på män är ni tjejer och det enda som visar hur de kraven ser ut är vilka män som får kvinnlig beundran.

Jag lyssnar alltså inte på ett ord du säger jag tittar på vilka män tusen andra kvinnor redan VISAT positiv respons till. Håller andra tjejer med? Är det därför som Hugo Schwyzer, som försökte mörda sin flickvän bakom ryggen på sin andra fru mord OCH otrohet är bejublad genusföreläsare? Är det därför som Magnus Linton är modig för att berätta hur han tafsade på tjejer som ung? De enda män som kan sluta slåss är män som börjat slåss.

Logiskt blir det då bättre att först slåss och senare sluta göra det än att aldrig ha gjort det. Om jag brukar mobba folk och du säger till mig och jag då slutar får du en ursäkt att belöna mig sedan för att jag är så snäll.

Fattar du verkligen inte denna enkla logik Ammi? Hagman Exakt, och där har vi ett problem. Att kvinnor fjäskar för män alldeles för mycket. Kvinnor ställer sig åt sidan anpassar sig för att låta honom få visa sig stor, stark och vacker. Hejja rop hejja rop. Att trampa på en man och på hans manlighet, gud nåde dig om du gör det, då smäller det kan jag lova.

Män är känsliga för kritik, män är känsliga överhuvudtaget. Män är så måna om sin manlighet att om den trampas på blir de vansinniga och oerhört sårade. Att kompromissa är otänkbart. Män gör allt för att inte bli kallad för bög, dom är rädda. Om en kvinna gör bra ifrån sig är det ingen som hejjar på henne. Ingen hyllar kvinnans prestationer, inte ens att hon tar hand om ungarna. Vad händer om kvinnor pratar, det blir ilska och feministerna har förstört diskussionen om kvinnans roll, det blir bara obehagligt att prata om henne.

Att prata om honom känns mer befriande. Det är inte mannen som är problemet, det är kvinnan. Om kvinnan är en följare, så är det hon som skall frigöra sig själv, vara stark och oberoende. För vem vill ha efterhängsen kvinna efter sig? Kvinnor skall vara starka och självständiga, med egna åsikter, en som tar för sig och står på sig inte en känsloföljare. Hon ska bidra till samhället lika mycket som mannen.

Vi män gör allt. Män är lyhörda, starka, gemenskaps stärkande och omtänksamma. Tror nog vi båda behöver frigöra oss från stereotyperna och se oss som starka individer. En kvinna blir tystad redan från födseln, i klassrummet får hon inte ta plats och gör hon det tystas hon snabbt av läraren, hon ska bara vara söt och anpassa sig, inget annat.

De som pratar är killar. Det är inte konstigt att kvinnor blir känslomässiga anhängare när de aldrig får stå på sig, prata högt, skapa åsikter och vara individer.

Flickor lär sig snabbt att anpassa sig till förhållandet, män bryter sig ur. Gör en kvinna detta blir hon kallad för diverse nedvärderande saker. Ändå har flickor bättre betyg, men sämst lön, Flickor är intelligenta och är bland de mest utbildade i landet och ändå får hon inget heltidsjobb.

Hur ska vi göra för att tjäna pengar på kvinnan? Hur ska hon bidra till samhällsekonomin. Att sitta hemma ger ingen lön. Varför ska män betala för henne, det kan väll hon göra själv. Pojkar som är bråkiga är det ingen som reagerar över, men flickor som är bråkiga, då är det något fel på flickan. Män borde jobba med prostitution, eftersom män är mer sexhängivna.

Män är sexdrivna och det ultimata jobbet bör vara att vara horbock. För det första så är det ganska safe för en kvinna att slå på mäns manlighet. Sen trycker ju även andra män ner män som inte anses vara manliga, eller som test.

I övrigt är kvinnor minst lika kåta och intresserade av sex som män. Med samma resonemang som du använder kan man ju säga då att kvinnors drömyrke är att jobba som hora.

Med samma resonemang som du använder kan man ju säga då att kvinnors drömyrke är att jobba som h-ora. Peka på vilken del som helst av vårt jordklot under vilken tidsperiod i världshistorien som helst och fram …. I min mannsbild finns denna skapar kraft i form av att bla skapa trygghet harmoni tillförsikt , kort o gott en god uppbyggande anda. Att feministerna en mindre , hätsk grupp i samhället skapar en ny nedsättande omdefinition av männs genuina skapande kraft och vill kalla denna för patriarkat ja ja ja.

Feministernas signum är just Svartsjuka inte avund utan just denna sjuka delen av könsrelationen …Svartsjuka. De flesta naturfolk lever enkelt, var är skapandet från mannen? Det är ju som naturfolk män och kvinnor har levt nästan hela världshistorien. I små kollektiv och glest befolkat. Sen är det väl förvisso bra på nåt sätt att du har en positiv syn på män som grupp, men i alla fall…. Pojkflickor har vi hört talas om och i hög grad länge accepterat.

Men flickpojkar finns inte som något allmänt vedertaget begrepp, även om de flesta får en bild av vad som kan menas med det. Så om bara männen tillåter sig själva och varandra att bejaka dessa egenskaper så kommer inte kvinnokollektivet att vara emot.

Det har de egentligen aldrig varit. Det är ej männens fel att många kvinnor väljer att underordna sig eller bli följare utan detta är kvinnans egna frivilliga val. Karl säger, kl Jag läser mellan raderna att du är singel? Leifer…jag hänvisar till den Kända världshistorian ej den okända och där vi kunde som du skriver…. Men jag hoppas att jag kan uppfattas som om jag var något mer en bara …kristen….

På sätt o vis hämmar män sig själva att se upp till kvinnor för det anses vara fjolligt, eller?. Om en följare inte är en förebild, vad skall hon då göra för att bli en förebild? Kvinnor kan ha manliga förebilder, men kan en man ha kvinnliga förebilder? Och på vilket sätt? Upplever att mannen gärna släpper fram kvinnan i en stark position men hon tar inte platsen och då tar mannen den istället, hon blir underordnad.. Inte lite lustigt att skriva om det här ämnet när jag just medverkat i diskussionen om positiva manliga förebilder hos Pelle Billing.

Jag läser däremot mellan raderna på riktigt att du är korkad. Jag läser i vår officiella statistik att 2 miljoner människor i Sverige är singlar så du måste vara bra korkad om du tror att jag bryr mig det minsta vad du tror om mig i den frågan. Om jag är singel så kan jag för övrigt ändra det i kväll på krogen, var kan du gå för att bli mindre korkad? Faktiskt påstår Mikael Persbrandt att han just är feminin, att han är en flickpojke i verkliga livet. Även om han just inte ser ut så direkt.

Men detta handlar ju just om beteende och vem man är innerst inne, utan att spela roller. Dessutom är det ju i praktiken så att många förhållanden i Sverige är sån att det egentligen är kvinnan som har makten i förhållandet. Man kan väl då också gissa att du röstar på KD.

Själv är jag s. Däremot tror jag att det är bästa vägen till tolerans. Ex tål inte kristna och muslimer varandra, eller i alla fall så vill man inte beblanda sig genetiskt med varandra. Religioner bygger alltså murar. Jag har en liten nyhet för dig, kristen tro är inte speciellt gammal i världshistorien, även fast det finns bokstavstroende som tror att jordens är typ år gammal bara och att dinosaurieben är planterade i en stor konspiration. Jag tolkar Pelles inbjudan till en mer personlig reflektion om vad just jag uppfattar som kärnan i det vi slarvigt sammanfattar som manligt.

Försöken att beskriva manlighet på generell nivå blir med nödvändighet normativa och lite obehagliga. Själv är jag energisk och påhittig — när jag tycker något är kul. Vågar inte dra några slutsatser om könets betydelse för de här egenskaperna och talar hellre om erfarenheternas betydelse.

Helt rätt, jag är först och främst en individ. Om jag har en massa goda egenskapar så beror detta på min person. Leifer… — nix pix jag är ej KD medlem …..

Fast är det helt sant? Det är väl ungefär som att säga att kvinnor sminkar sig och opererar sig för män. I många fall ja, men i vissa fall även för acceptans från andra kvinnor. Vara en del i en grupp. Och i vissa fall så förväntas de vara macho.

Medborgar x, sant, det finns andra känslor som folk kan visa utan tårar. Men min erfarenhet är väl att det är när man blir sårad, tar illa vid sig eller bara känner sig nere som kan vara svårt att visa. Ilska eller glädje brukar inte vara så svårt att visa, eller läsa av för den delen heller. Men visst, även dessa fall så vill jag att de ska kunna visa eller uttrycka det.

Och ja, det var väldigt mycket hånande av dessa arga män där jag antar att jag klassades… under SCUM debatten. Och feministerna valde att förlöjliga och håna snarare än läsa och ta till sig vad folk faktiskt kritiserade. Vilket säger mer en hel del om dessa människor enligt min mening. Men jag är väl inne som så många andra skriver.

Och du kan inte bevisa guds existens, hur du än argumenterar. Och framförallt, du kan inte bevisa att kristendom är den enda sanna läran. Men problemet blir ju när du försöker bevisa att det är den enda sanna läran. Du sabbar för oss andra med sånt skitsnack. Sluta försök moralisera här nu! Ogillar starkt religiös indoktrinering och folk som försöker med sånt! Så jag tycker du ska tagga ner nu innan du gör bort dig mer.

Här talar vi om jämställdhet 2. För mitt intryck är att du just inte göra det. Då är det väl läge att du söker dig till nån rörelse som just delar dina värderingar. Och klart är ju att just att våra stora religioner som kristendom, judendom, islam, inte alls är för jämställdhet på detta sätt. Man vill ha tydliga könsroller etc.

Så jag tycker det är dags för dig att lägga korten på bordet. Nej det är inte samma sak, förstår man evolutionspsykologi förstår man att män aldrig kan välja kvinnor på samma sätt som kvinnor väljer man — det är helt omöjligt. Det är som att säga att den manliga rörmokaren bär lika mycket ansvar för att dejta den kvinnliga filmstjärnan. Om kvinnliga filmstjärnor föredrar att vara ihop med manliga filmstjärnor så kan givetvis inte rörmokaren ha KRAV på kvinnliga filmstjärnor.

Evolutionspsykologiskt har män och kvinnor precis samma beteende. De rättar sig primärt efter kvinnors krav. Nej kvinnor sminkar sig inte för att män gillar det — de följer medias instruktioner för social acceptans och uppmärksamhet — inte killars instruktioner.

Det är så fåtaliga män de flesta kvinnor bryr sig om och lyssnar på enbart sexpartners, nära vänner, släktingar och kändisar att de flesta kvinnor varken vet vad män gillar eller behöver ta reda på det någonsin. De flesta kvinnor vet inget om män. Stackars Norah Vincent fick ju en chock när hon klädde ut sig till man i ett år. Hon trodde alla män levde som vissa enstaka män.

När hon skulle vara en vanlig loserman så var det inte ens roligt. Att dejta tjejer blev så jobbigt hon fick lust att bruka våld — mot kvinnor. Hon blev så tokdissad av ett tjejgäng hon tvingades ta av förklädnaden och berätta hon var kvinna bara för att validera sig själv. Vilka män är machokillar på riktigt? Inte ens John Wayne sinnesbilden av Macho var macho på riktigt. Han var macho som skådespelare på film där sex appeal gav pengar på fickan precis som Marilyn Monroes sexuella tillgänglighet.

Var är den där machomannen alla babblar om någonstans? Samhällsnormen är inte att vara macho, Samhällsnormen är att man absolut inte får vara macho. Problemet är att macho kan vara vad som helst. Nu tycker jag kanske dessa mer representerar idioter än macho — men jag får en känsla av att de själva ansåg sig tuffa och coola. Javisst, du kan till och med bekräfta det på egen hand. Gå ner till närmaste snabbköp och titta på tidningsstället.

Grabbtidningar — Mest tjejer på framsidan för att få killar att konsumera. Tjejtidningar — Mest tjejer på framsidan för att få tjejer att konsumera. Om tjejer tror att andra tjejer anser en kille är snygg så ökar sannolikheten de tycker det. För killar är det tvärtom. Man får ta vad som erbjuds. OM andra tjejer säger det är snyggt får man inte klaga.

Hur ofta är det för övrigt killar vanliga killar, inte kändisar, inte rika killar sitter i en tidning och säger hurdana tjejer skall vara? Jämför det med tjejpanelen i tidningar som Cafe. Kan du skilja på killar som behandlar andra som skit och killar som bara låtsas göra det i samförstånd för att slippa homofobi-grejen?

På vilket sätt är det macho? Det är ju bara vanlig otrohet och svinaktigt beteende som skulle vara lika illa oavsett kön i min bok. Otrohet gillar ju ingen och macho vore väl snarare att göra det där utan att försöka komma med ursäkter? Att komma med ursäkter är knappast macho. Vad är det då för skillnad på att vara en ordinär skitstövel? Iden att kvinnor har moralisk rätt över män jämt och ständigt.

Jag vill även påpeka att detta gör kvinnor olyckliga. Finns ingen kvinna i min närhet som blivit glad när män lät henne få överhanden istället för att vara en utmaning. Snarare blir de mer och mer frustrerade ju mer män lyder.

Till en början kan jag bara säga att jag inte läser grabbtidningar eller tjejtidningar, jag har alltså ingen bra uppfattning om om hur innehållet ser ut. Nu handlade det om framsidan, det som ska få tjejer och killar att konsumera. Det kan ju handla om att det finns en biologisk grund som gör att män i högre grad attraheras av det direkt visuella, alternativt är det kulturellt framdrivet, antagligen både och.

Det är betydligt svårare att fånga på bild. Oavsett, ingången till tidningarna blir en halvt avklädd kvinna i båda fallen för att det är det starkaste det går att locka med på bild, på ett tidningsomslag. En kvinnas strävan blir mer relationell, hon vill knyta an till en stark man som är fri och trygg i sig själv. Det där citatet tycker jag personligen är en uppgiven vinkling av en verklighet som går att skåda, om man har det där i tankarna, men som inte är sann.

Samtidigt, om man ska generalisera och utgå ifrån att folks medvetandenivå om det här är låg, så skulle det kunna säga något. Det blir ju spekulationer och det jag har skrivit är hårt dragna resonemang utifrån dina exempel, verkligheten är ju mycket mer nyanserad än så.

Du ser denna i skillnad runt omkring i det som män har skapat eller det som kvinnor ej har lyckats skapa trots att vi kan och även kvinnorna anser att ansvaret ligger i deras händer. För det första spelar det ingen roll om det är biologiskt eller kulturellt. Faktum är att kultur inte är ett dugg mer godtycklig än biologi. För det andra så var kvinnor isåfall lika visuellt drivna som män — fast gällande bilder av kvinnor. Poängen var ATT män lockades av det.

Rent teoretiska spekulationer om varför de lockas av det är helt irrelevanta för vad jag sade. Hon på omslaget på tjejtidningen är ett precis lika visuellt intryck för kvinnan som läser den, har du missat det? Tvärtom så funkar kvinnors attraktionskraft på bild alldeles utmärkt gällande att påverka unga kvinnor.

Som sagt skillnaden är VAD som primärt påverkar. Hos män är det kvinnor, hos kvinnor är det… ja just det kvinnor. Du kan påverka kvinnor med sexiga män också, inga problem så länge du är ok med en mindre ekonomisk vinst. Och varifrån tror du tjejtidningarna får sina ideer om vad som är snyggt?

Varifrån tror du deras ideer om skönhet kommer? Tidningarna skriver sig inte själva, de skrivs av människorna som jobbar på redaktionerna. Oavsett om det är en kvinna eller man ja, vilket var just vad jag sade.

Bägge könen ger starkast respons på vad de tror är kvinnors krav, kvinnors ideer. Nej, däremot att killen har nåt som ställer honom över andra killar. I regel är det viktigare vad tjejkompisarna tycker än vad han tycker. Och i regel så måste han godkännas av tjejkompisarna innan hon kan gilla honom öppet.

Tjejer kan i regel inte skilja på vad kompisar tycker och vad de själva tycker eftersom de är rädda för att frysas ut från gruppen. Nej, män bedöms inte jämfört med tjejgruppen för man vill inte ha samma sak från en älskare som man vill ha från sina kompisar. Däremot så vill man bara åtrå män som står över andra män därigenom pressa män att prestera mer!

När en kvinna åtrår en man blir det sålunda en markering att den mannen har nåt som andra män inte har. Som bevisas bortom all tvekan av porrbranschen finns det killar som gillar alla sorters bröst.

Liksom det bevisligen är så att porrtjejer i allmänhet väger mer än de modellbrudar som brukar vara på framsidor av tjejtidningar så tjejers åsikt om idealvikt är INTE baserad på killars åsikter. Det där är new age retorik helt utan innebörd. Personlig utveckling är all utveckling som rör dig personligen. Dvs alla karaktärsdanande aktiviteter är personlig utveckling.

Trygghet i sig själv är en respons på den situation som mannen är i på en viss plats vid en viss tidpunkt. Så hur trygg han verkar säger till kvinna exempelvis hur rik han är, vilken position han har på jobbet, hos familjen etc…. Det är inte uppgivenhet, det är realism. Om kvinnor får en viss ide så har du och andra män noll makt att tvinga dem bort från den. Att tro du har minsta chans mot tjejgäng och massmedia är närmast storhetsvansinne. Givetvis är verkligheten mer nyanerad, komplex etc än vetenskapen kan redogöra för men det ändrar ingenting.

Vetenskapen är inte perfekt mer än demokrati är perfekt — de är bara minst sämsta alternativen — av alla andra! Var är poängen med ditt kollektivistiska könsresonemanget. Dvs hur vill du omsätta det i praktiken. För om du inte har nån plan så är det ju för mig bara meninglöst och kontraproduktivt.

Jag ser ingen poäng i att snacka ner kvinnor rent biologiskt som du ju indirekt gör. Dessutom hamnar du ju lätt i då att kvinnor har biologiska egenskaper som inte män har, ex är bättre på att ta hand om barn.

Med såna resonemang blir det då omöjligt för män att anses vara lika bra föräldrar som kvinnor vid ex en vårdnadstvist i ett system som det svenska kvinnan kan ju få bidrag om hon har dålig inkomst. Jag prata nu inte om att förneka att det finns biologiska skillnader, men jag ser heller ingen poäng att förstärka dom. Dessutom blir det också svårt att prata om män som kollektiv när ex en mindre mängd män är extra kreativa. Varför ska alla män ta äran av det? Jag ser inte att jag ska vara mer stolt för att t.

Einstein var en man. Dessutom sägs han ha fått mycket intellektuell uppbackning av sin fru. Jag tycker det är då bättre att se människor som människor framför kön. Och där kan man om man vill ha vissa grundläggande värderingar som man tycker en god människa ska ha. I det kan man väl tänka sig att jämställdhet 2. Ex att man utgår från att alla människor är lika kapabla att ta hand om barn, oavsett kön.

Där får man förvisso ett problem med ett land som har olika subsamhällen där medborgarna har helt annat syn på detta, och man samtidigt i det stora bedriver en inriktning med svensk jämställdhet liksom lagar och regler som följer i det.

Lagboken blir då inte kompatibel överallt. Inte heller syn på ex skattenivåer. Sen vad gäller gud så förstår jag inte resonemanget om gud. Vem du menar har gud i sig och jag tycker igen du ska sluta med sånt snack.

Var hellre tydlig med hur du ser på könsroller och vilket samhällsbygge du önskar. Berätta om du själv tycker det är i samklang med jämställdhet 2.

Det var min fråga. Du har en tes om att män och kvinnor underställer sig kvinnors krav och kvinnors idéer, jag ser inte att du har belägg för det. Du pratar om tidningsomslag.

Jag menar att kvinnors fysiska attraktion kan användas på ett annat sätt än mäns då man fotograferar människor. Jag gav resonemang kring det i förra inlägget. Du använder resonemang kring tidningsomslag för att motivera din tes om att både män och kvinnor skulle svara upp mot kvinnors krav, jag kan förstå om du vill använda ett enkelt exempel för att illustrera, men jag tycker dina tankebanor är märkliga, vilken relevans har det menar du att både kvinnor och män lockas av en halvt avklädd kvinna mer än en halvt avklädd man på ett tidningsomslag?

Det är inte särskilt lyckat att använda det exemplet för att illustrera maktförhållanden i samhället, jag menar dock inte att kommentera på eventuell information du sitter på och inte har skrivit ut. Människor har egen vilja, de kan reflektera kring saker, jag kan inte förstå den mekaniska syn du ger uttryck för att ha på människan. Kort sagt, jag förstår inte hur du kan prata utifrån ett tidningsomslag och dra dom här slutsatserna.

Jag har aldrig sagt att tidningarna skriver sig själva. Din argumentationsstil är ganska ful också, du lägger ord i munnen på mig och lämnar själv tomrum och sätter frågetecken för att motivera tomrummet.

Du kanske skulle redogöra för vad du själv menar istället för att ställa retoriska frågor. Kolla Alex Allman på youtube, han pratar om Mystery eller någon som är som honom, han nämner inga namn, men det är av allt att döma Mystery.

Allman säger bland annat att uttalandet om att de första 30 min du träffar en tjej skulle vara viktigast och avgörande för framtiden är falskt och att det bara kunde ha uttalats av någon som aldrig har haft en sund och känslomässig relation till en kvinna han säger intimate relationship på engelska.

Det är ganska ointressant hur många vaginor Mystery har penetrerat genom sitt upplägg i livet. Jag vet inte om du menar det du skriver där eller om det är klumpigt formulerat, men det är naturligtvis en kraftig överdrift. Ditt fokus ligger av det man kan läsa ut hela tiden på prestation, maximal effekt, ekonomisk vinst. Tror du exempelvis religion hade något värde förutom att vara ett medel för kontroll?

Hur ser du på kärlek, empati, medmänsklighet som drivkrafter? Jag gav ingen definition på vad jag menar med personlig utveckling. Det jag skrev har innebörd för mig, om det enligt dig inte bidrog med något i min text så är det en annan sak. Jag tycker du blir lätt bisarr i ditt sätt att se på människan, som om det vore omöjligt att värja sig mot reklam och manipulationer. Underförstått tänkte jag också att det var att den typen av tidningar vi diskuterar är skittidningar.

Det finns inget värde i att läsa vad en tjejpanel säger i en Cafe eller Slitz, du får fyra personers svar på ointressanta frågor. Jag köper inte att du kan dra några slutsatser utifrån de här tidningarna och hävda några maktförhållanden mellan kvinnor och män i allmänhet. Människor som gör reklam och som ger ut sådana här tidningar har uppenbarligen försökt identifiera mekanismer i människor som går att manipulera, men det betyder inte att människor utan vidare går på manipulationerna, jag personligen tycker det är relativt enkelt att värja sig och medvetet försöka se igenom sådana saker.

Vad som sker omedvetet är en annan sak, jag kommenterar inte på det jag ifrågasätter värdet av ditt extrema fokus på människan som ständigt påverkad och styrd i olika riktningar. Du har en ovana i att kidnappa andras ord och lägga din egen mening och övertygelse i det. Jag är väl medveten om att man är olika självsäker i olika situationer. Jag har den synen att man själv, utifrån sina förutsättningar hela tiden har möjlighet att utvecklas.

Jag vet att det finns enorm potential för det. Haha varför pratar du om att tvinga bort idéer från andras huvuden? Det består av individer med fria viljor. Om du är i tron att killar bara får ta vad som blir över så vill jag påstå att du har accepterat en idé som inte är särskilt hälsosam.

I stort ger du uttryck för en determinism som är rätt störande att läsa. Jag tycker det blir verklighetsfrånvänt. Man fotograferar människor i samma omfattning även om det är James Bond som har en Armani-kostym. Skilnaden är att James Bond inte behöver klä av sig och inte behöver sminka sig.

Så vems attraktion är mest fysisk? Nej, jag använder Evolutionspsykologi för att motivera mig. Jag använde tidningsomslag som tydligt exempel på vad man lär sig på bland annat M. Om du har problem med tidningsomslag så kan jag upplysa dig om att det även är smockfullt med kvinnor på Victorias Secret Modeshow.

Borde där inte vara smockfullt med män? Vad gör alla kvinnor där? Spanar in konkurrensen eller? Det är ett utmärkt exempel för att demonstrera i hur hög grad kvinnor är beroende av andra kvinnors validering jämför med i hur liten grad som kvinnor är beroende av andra mäns validering.

Det är helt enkelt ett större antal män vars åsikter anses vara oviktiga. Jag går på de data som finns tillgängliga. Vad skall jag annars gå på? Om du inte lär dig av de data som finns vad skall du lära dig av? Som jag förklarat och som du redan hade nämnt så pratade jag inte utifrån tidningsomslag. De var enkla exempel, specifikt för folk som inte har läst hyfsade mängder evolutionspsykologi och förstår sig på Trivers. När du pratar om tjejtidningars tips till tjejer att öka skönhet så glömmer du att det är tjejerna på redaktionen som bestämmer vad som är snyggt.

Jo jag vet det. Allman är även en sex-guru som hänger med tantra-vodoo-mumbo-jumbo-gänget och babblar om hur Jaiya är en Daikini-prästinna som funkar som en bro mellan jorden och himlen.

Det intressanta är sålunda hur många av hans elever som har blivit bättre från den punkt där de var. De flesta av dagens instruktörer är elever till Mystery eller elever till elever till Mystery.

Folk som Alex Allman hade inte ens funnits utan Mystery så kritiken är skrattretande! Det är ingen överdrift. Vetenskapliga studier har bekräftat att forskarna kunde styra vilken kille tjejerna tyckte var snyggast genom att ge ledtrådar till vilken kille som de andra tjejerna gillade. Bla genom att använda leende tjejansikten som omväxlande var riktade mot olika killar styrdes vem andra tjejer föredrog.

Nej hon ställer sig inte under honom. Hon ställer andra killar under honom. Hon ställer däremot sig själv under andra tjejer och sedan har de tjejerna enorm makt att godkänna eller förkasta killen som HON börjat gilla. Det kallas evolution, jag utgick som sagt från evolutionspsykologi.

Det sade jag från början så det är knappast en överraskning eller hemlighet. Det är klart att religion hade ett värde en gång i tiden. Det som idag kallas religion hade också värde för att sedan gå till vetenskaplig organisering av samhällen vilket gjorde mono-religioner politiskt överflödiga. Alla de där är moralbegrepp. Det är inte en åsiktsfråga, det är en fråga om hur bra du kan din historia.

Hur bra tycker du det funkat med moralbegrepp som drivkrafter i vår historia tycker du? Vem bestämmer vad som är kärlek? Vem bestämmer vad som är empati? Vem bestämmer vad som är medmänsklighet? Om du pratar med mig eller nån annan så kan du inte använda uttryck som bara har konkret innebörd för dig själv. Det är helt enkelt dålig kommunikation. Vad pratar du om? Jag har aldrig sagt det är omöjligt att värja sig mot reklam — tvärtom! Jag har aldrig sagt det är högt värde i dem.

Jag har förklarat skillnaderna mellan hur det ser ut i tjejtidningar och hur det ser ut i killtidningar. Jag har överhuvudtaget inte gett ett värdeomdöme på tidningarna i sig. Jag har enbart kommenterat relativ könsskillnad. Det behövde jag inte tidningarna till heller. De var exempel medan det var från evolutionspsykologi jag drog slutsatserna. Inte minst från Robert Trivers. Deras verksamhet går ut på att tjäna pengar. Företag gör marknadsanalyser och satsar där efterfrågan verkar vara störst.

Jag har aldrig uttalat mig om hur styrd människan är jämfört med vad? Jag har uttalat mig om könsskillnader! Självsäkerhet confidence är en respons på vana. Jag pratade om trygghet i sig själv vilket stämmer betydligt bättre på självkänsla self-esteem Det förstnämnda skapas genom erfarenhet, det sistnämnda genom balans i tillvaron. Tjejgäng är liksom allt annat kulturer. Kulturer sprids dock genom att man av fri vilja härmar de individer som har hittat de metoder som ger de bästa resultaten vilket kallas social evolution.

Jag sade aldrig att killar får ta vad som blir över. Det här har varit ett enormt problem för feminismen. Då bestämde feministerna att det skall vara slut på förtrycket och förespråkade porr och sexuellt utagerande kvinnor som minsann själva skulle bestämma hur korta kjolar de skulle ha.

Jämfört med vilken verklighet då? Jag går som sagt på data från evolutionspsykologi. Vad går du på? Visst är det så att vissa känslor kan vara svårare att avläsa än andra. Känslor kommer ju i ett spektrum och alla känslor är inte lika starka. Självklart påverkar även det uttrycket för känslorna, så att det är svårare att läsa av när en annan person blir sårad, tar illa vid sig eller är lite allmänt nere än det är när denne är sprudlande glad, riktigt förbannad eller väldigt ledsen är ju inte konstigt.

Men vad är lösningen? Det är väl heller ingen fördel att uttrycka sitt känsloliv mer svartvitt? Jag håller med om att det knappast är någon fördel att presentera positiva manliga egenskaper eller positiva kvinnliga egenskaper, utan istället tala om positiva mänskliga egenskaper.

För som du säger, vi är alla individer! Där är ju kvinnorna på precis det sättet och de är många gånger otrogna dessutom något som Ammi tidigare sa att hennes idealman INTE skulle vara. Är det inte lite hyckleri att förespråka en sak offentligt för män och sedan i praktiken hylla det omvända när det gäller kvinnor? I morgon, den tredje måndagen i januari, firas Martin Luther King-dagen i över länder världen över, och i USA är denna dag en nationell helgdag: I Sverige firas också denna dag, med arrangemang på många platser, varav många äger rum redan i dag, söndag: En princip och ett citat av Martin Luther King, från sistnämnda länkade sida, som jag brukar försöka hålla i minnet när jag skriver här och annorstädes:.

Hur män är och gör styrs av vad som leder till framgång hos honor. Skulle honorna börja tända på män som går på händer så skulle männen försöka gå på händer. Det mesta som har skett i form av samhällsutveckling de senaste åren har varit skapat av män och dessa åren har varit en synnerligen omvälvande period….

Så , är denna samtals string ägnad att bla visualisera mannens bild av sig själv , kan vi med all anledning se tillbaks på dessa åren som har gått , för att ge oss männ en bild av oss själva som de män vi är. För mig innebär denna analys att vi männ har ett antal förmågor som distanserar oss från det andra biologiska könet , kvinnan. Själv vill jag tro att denna uppenbara förmåga är både starkt biologiskt betingad såväl som att memerna har en betydelse. Skillnaden mellan den mannligt skapade sakliga konstruktiva memen och feministernas kosmetik är uppenbar för mig.

Återigen…feminism har varit i sving de senaste till åren och ändå har ej feministerna kommit längre i sina ambitioner …vilket pekar på könet kvinnans oförmåga i största allmänhet. Detta svar blir mannens självbild och kan gott föras fram i alla sammanhang , till skillnad mot den feministiska misandriska memen av mannen. Vad får dig att tro det? Positiva mänskliga egenskaper är ju lika positiva oavsett om det är en man som uppvisar dem eller om det är en kvinna som uppvisar dem.

Att det sedan kan vara så att vissa egenskaper är vanligare hos det ena könet än det andra är en helt annan sak. Däremot är positiva egenskaper positiva oavsett om det är en man eller en kvinna som uppvisar den!

Därför är det också bättre att tala om positiva mänskliga egenskaper än att tala om positiva manliga egenskaper respektiva positiva kvinnliga egenskaper. Menar du att det finns biologiska skillnader mellan män o kvinns vilka skapar olika uppträdande etc? Ja men att männen i huvudsak format samhällsutvecklingen senaste åren beror ju på att männen i huvudsak har arbetat och varit ledare för arbete.

Dessutom har männen ställt till med enormt mycket skit också kanske främst dåliga ledare. Visst finns väl en poäng att se männen ur positiv dager och ta tillbaka den förenklade och felaktiga historiebeskrivning som tycks vara spridd av feminismen, men jag önskar i såna fall en mer modern syn på män så att säga.

En där män är fria individer och inget kollektiv. En där män framförallt är människor med lika värde och rättigheter som kvinnor och vice versa förstås. Här upplever jag att vi har olika grundsyn och du mer är inställd på ett slags könsrollssamhälle med patriarkaliska tendenser.

Därför frågade jag om dina åsikter är kompatibla med visionen i jämställdhet 2. Det var alltså inget hyllande, utan jag undrar helt enkelt varför du är här och diskutera detta regelbundet. Du låter som en patriark i dina resonemang om man säger så. Och visionen här är istället varken patriarkat eller matriarkat dvs ett slags neutralt och fritt samhälle där alla har samma möjligheter på alla områden oavsett kön dvs vilket kön man har ska inte vara nåt hinder , även om det förstås finns utrymme för individer och grupper att forma sina liv själva utanför det tänket.

De flesta män har styrts inte sällan med våld av de styrande i samhället. Män i allmänhet har INTE haft någon talan. Ja fast vi pratade ju könskollektiv här. Och som du kanske såg tidigare så vänder jag mig emot det. Däremot kommer vi inte ifrån kollektiva resonemang om kön när vi diskuterar vissa jämställdhetsfrågor som t. Men jag tycker man ska vara restriktiv när man pratar kollektiv och då göra det när det verkligen kan innebära nån positiv förändring, helst för båda könen.

Ex att göra reproduktionen helt jämställd. Exakt, just sånt unkna värderingar du kör med vill man ju slippa. Jag pratar alltså om en tredje väg här. Ett tips i fortsättningen är att du är tydlig med vad du tycker och säger det tidigt. Så alla förstår att du har gamla patriarkaliska värderingar. Jag antar att det är i linje med din religion att vara ärlig och tydlig, och då inte ljuga eller förvränga. Ändå lyckades du lura mig och jag har ödslat massor av tid på dig.

Det känns inte ok ditt uppträdande. Du låter som en gammal pundare i din retorik. Ja, visst finns det biologiska skillnader mellan män och kvinnor som bidrar till att män och kvinnor i genomsnitt agerar olika, gör olika val och har olika egenskaper. Men det är heller inte enbart biologiska skillnader som påverkar. Även sociala skillnader har en inverkan.

Det ena utesluter inte det andra! Dessutom finns det en väldigt stor spännvidd i hur män och kvinnor agerar, väljer och vilka egenskaper de har. Variationen inom gruppen män respektive inom gruppen kvinnor är långt större än den genomsnittliga skillnaden mellan grupperna.

Den som har läst en grundkurs i matematisk statistik inser också att även om det bara finns små skillnader i medelvärde mellan grupperna eller variation standardavvikelse inom respektive grupper så kommer det få stort utslag i ändarna på fördelningen. Män tenderar att ha en större variation standardavvikelse inom gruppen än vad kvinnor har. Detta är en förklaring till varför det finns fler män än kvinnor inom toppjobben och fler män än kvinnor som är utslagna.

Men oavsett om det finns skillander mellan män och kvinnor så ska alla naturligtvis ha samma rättigheter och skyldigheter i samhället. Det är för individerna som lagar och regler ska gälla. Det är för individerna som samhället ska anpassas. Samhället ska inte behandla individer olika beroende på vilket kollektiv de råkar tillhöra vilket feministerna och andra vänsterideologier förespråkar.

Du menar alltså att du genom livet inte har klarat av att förändra din syn på saker? Du har ingen egen syn på människan? Om du har informationen från forskningen, så finns det förutom det ett spelrum, liv och lek och utveckling. Forskning kan kring människans beteenden kan ju vara ett komplement. Världen är för komplex för att fånga helt i varje situation för varje individ.

Jag har ifrågasatt värdet av dina argument, du menar att du endast exemplifierade på ett enkelt sätt för de som inte läst evolutionspsykologi. Jag menar inte att du behöver exemplifiera mer utförligt heller, det är ju bättre att läsa de forskare du angivit för de som är intresserade. Du tar upp tidningsomslagen som ett uttryck i samhället, bakom det finns det du har läst i evolutionspsykologi.

När jag skrev att jag inte kan förstå hur du kan dra slutsatser utifrån tidningsomslag jag pratade också om värdet av det osv så menade jag inte att du enbart drar slutsatser utifrån dem. Det som intresserar mig då och det jag vill göra förutom att titta på själva forskningen, vilket är mitt eget jobb är att ifrågasätta är hur viktiga de här mönstren är om man ser till det nutida komplexa samhällslivet lägg till det människans förmåga att ta steg i olika riktningar och välja sitt eget liv, det finns alltid begränsningar och utmaningar, men människan kan ta steg och påverka sitt liv.

Spelet gick ut på att de olika programmen ställdes mot varandra 1 och 1. Vid varje möte hade programmen två olika alternativ och de skulle välja ett alternativ utan att det andra programmet kände till vilket val som gjorts. Säg att den totala vinstsumman var kr. Programmen kunde välja att dela vinsten lika så båda två fick kr var. Det andra alternativet som fanns var att försöka lura sin motståndare och ta kr själv medan motståndarprogrammet endast fick kr. Programmen sattes sedan i en pågående konkurrens mot varandra varpå man ville se vilket program som var mest lyckat i långa loppet.

Många av deltagarna försökte skapa avancerade program som skulle lura de andra programmen på så mycket pengar som möjligt. Det program som vann till slut var ett av de enklaste programmen. Det hade programmerats så att det varken var för godtroget eller för själviskt. Att det goda, men inte godtrogna programmet skulle vinna förvånade forskarna som det beskrevs.

Så hade dom kommit fram till att många av de själviska fågelarterna hade dött ut om jag minns det rätt eller att de var mindre lyckade evolutionärt. Till det skrevs också att forskarna, tills då, kanske hade haft en för mörk syn på evolutionen, att människans förmåga att överleva kanske till större del berodde på samarbetsförmåga än vad man tidigare trott.

Du verkar vara av uppfattningen att evolutionär psykologi kan ge förklaringar som visar varför detta beteendet är lyckat för överlevnad och evolution. Jag ifrågasätter värdet av kvinnorna som bestämmer innehållet i tjejtidningar och jag ifrågasätter värdet i att Mystery ligger med många kvinnor. Jag försökte vidare prata om empati, medmänsklighet och kärlek som egenskaper som visst kan ha med evolution att göra och som kan löna sig i långa loppet. Haha, han har en del flummiga sidor helt klart, jag skulle vara kritisk till mycket av det han pratar om.

Vid sidan av det så framstår han som en mer stabil och nyanserad människa än Mystery. Min mening var snarare att ifrågasätta Mysterys betydelse än att framhäva Allman. Jag är rätt säker på att Alex Allman som människa hade existerat utan Mystery. Han har dessutom inte tagit sig ett annat namn och förhåller sig kritisk till game-folket och de olika gurus som finns bland dem.

Jag tycker han verkar bra mycket mer hälsosam som människa än många andra i communityn. Vad är det Mysterys elever ska bli bättre på menar du? Ligga mycket genom att memorera alla steg som Mystery hävdar krävs för att uppnå det?

Om du läst en del game-material så vet du säkert att Mystery och andra liknande personer står under rätt kraftig kritik från många andra i communityn. Du hänvisar till forskning och det är naturligtvis svårt att kontrollera de studier du pratar om. Handlade det om att tjejerna fick sitta och titta på bilder av killar? Man måste självklart se studierna du pratar om för att säga något, men en forskningssituation är inte riktiga livet.

Hur mätte dom tjejernas attraktion till killarna? Tittade dom på hjärnan? Eller lyssnade dom till vad tjejerna sa? Jag tycker det där är falskt, jag har egna upplevelser som motsäger sig det där.

Du kan säkert täcka in en hel del folk i det där, men det intresserar mig inte personligen. Religioner och andlighet verkar ha försökt fånga något av människan, en sida av människans som är är obegränsad. Dvs, människan verkar ha religiösa behov, vad det nu är. Hur dessa behov ska tillgodoses utan att riskera makt-abuse är svårare, organiserad religion har alltid något suspekt över sig.

Hur mycket som forskningen kan förklara kring det och vilket värde de insikterna kommer ha är ju oklart. Jag pratar om upplevelserna av kärlek, empati och medmänsklighet. De flesta människor vet nog utifrån egna upplevelser vad orden betyder för dem själva. Jag antog att både du och andra skulle förstå att jag liksom de flesta inser att en personlig utveckling inte sker i ett vakuum.

Som sagt, jag har inte läst evolutionspsykologi, min kritik bestod snarare i vikten du verkar lägga vid de här mönstren som evolutionspsykologin har visat på.

Jag skrev mer om det längre upp i inlägget. Försök hänga med lite nu i tiden snälla. Och om du nu är kristen så kan du väl ändå vara ärlig och god, inte förljugen och elak som du försöker med nu.

Börja med att leva som du lär alltså, och det handlar då om att vara god mot andra människor, oavsett om dom är kristna eller inte. Karl Popper betraktar vetenskapen som imperfekt men som det bästa alternativet på samma sätt som Churchill sade demokrati var det minst dåliga alternativet.

Beläggen kan ändras när som helst men de gäller tills belägg finns för att ändra sig. Det spelar ingen roll hur komplex den är. Så länge du inte har något som funkar bättre är det vetenskapens förenklingar som gäller. Enligt vilken definition av frihet då? Jag behöver inte ens invända mot det.

Tvärtom så visar modern forskning att för många valmöjligheter som människa inte skapar lycka utan olycka och passivitet. Det är inte alla som läser forskarna som anges. Kom ihåg att denna text läses av hundratals människor. Hur många av dem kommer att följa alla mina referenser? Tidningsomslagen är ett enkelt exempel, i praktiken kan man ta vilket kvinnodominerat exempel som helst där bevisligen publiken mestadels är kvinnor.

Tyra Banks talkshow bara för att nämna några exempel med kvinnor som målgrupp. Om man istället skall dra till sig män så har man kvinnor som Carmen Electra.

Du drar kvinnor med kvinnor, du drar män med kvinnor. Faktum kvarstår att du sade de tipsar tjejer om skönhet. JAG påpekade att vad som är skönhet bestämmer tjejerna på redaktionen. Du kan själv kolla upp hur dessa redaktioner ser ut. Kausala uttalanden av den sort du just gjorde har jag inte gjort och sådana är mycket svårare att göra.

Komplexiteten är helt irrelevant! I brist på bättre alternativ använder vi förenklade modeller som kallas vetenskap. Det är sålunda sannolikheten det KOMMER att ske som skall diskuteras — inte teoretiska fantasier om vad som skulle kunna hända om bara… Men som empiriskt inte all sker.

De resultat som människorna vill uppnå. Exempelvis om vi vill bygga hus och en person slår spikar med handen medan en annan använder hammare så finns risken att den med hammaren arbetar bättre, då kommer andra mer sannolikt att härma personen med hammaren och så får vi en HAMMAR-NORM medan de där icke-normativa personer som slår spikarna med händerna blir mindre härmade då de får sämre resultat. Samma sak gällande sex, barn, ekonomi, mat etc… de som gör det bäst blir härmade mer än de andra!

Ja jag vet, men människor är aldrig konsekventa på det sätt som dataprogram är så människor avskräcks aldrig på samma sätt så det funkar aldrig att säga åt folk att sluta luras för att dataprogrammet aldrig blir lurat. Så forskare som baserar sina slutsatser på övertygelse inte data har fel svar lika ofta som vanliga människor. Menar du det är en nyhet att forskare har fel när de svarar utan att först samla data genom observationer.

Forskarna hade ännu inte forskat så deras förutsägelser kallas TESER; hela poängen med vetenskap är att kontrollera om teser stämmer och om forskare struntar i att forska så varför bli förvånad de har fel? De är vanliga männsikor, inte övermänniskor. Människan gör det ändå inte, det är det som alla de missar.

Det är därför en apa kan få bättre resultat på vissa enkla problem än en människa. Människan letar strukturer även där ingen finns. Även där slumpen är och apan trycker på samma knapp hela tiden så kommer människan att försöka överlista maskinen och kan då få sämre än Å andra sidan är en fågel så korkad att om den råkade knycka på nacken tre gånger på rad när maten kom kan fågeln inbilla sig maten kommer för att den knycker på naken.

Och utan människans logiska förmåga sitter sedan den stackars hungriga fågeln och knycker på nacken som en galning. Samarbetsförmåga kan betyda två olika saker.

Enklaste metaforen är att den ena sortens samarbete är Sovjet och den andra är USA, vilken sort tror du är bäst? De här tidningarna säljer redan, de lyckas alltså redan göra vad de vill.

De försöker inte och de har per definition rätt tills den dag du har ett bättre säljande alternativ. Mystery försöker inte, han lyckas redan — och detta klart bättre än de vanligaste alternativen. Evolutionär psykologi berättar hur män och kvinnor är mest sannolika att agera. Tidningarna säljer bara på precis samma sak.

Hur män och kvinnor är MEST sannolika att agera. Det enda sättet att kritisera dem är att ha nåt eget som säljer bättre. Om du vill försöka står det dig fritt att komma med bättre alternativ.

Beträffande empati så undrar jag åter vem som bestämmer vad som är empati. Detta är lite som när Roy Baumeister sågade iden att kvinnor är mer sociala män män. Baumeister visade kvinnor och män kan betraktas som LIKA sociala men utifrån sina respektiva evolutionära värderingar inte likadant sociala.

Män är sociala där vi kan vänta oss de är det, kvinnor är mer social där vi kan vänta oss de är det. Däremot har Steven Pinker påpekat att vi förväntar oss Jockeys är kortare än Basketspelare just för att det så ofta är sant. Religioner behövdes för att organisera, motivera och samla folk i brist på bättre politiska alternativ.

Gudafamiljer var i sin tur bättre än Naturväsen. Vilket kristna har accepterat i mycket högre grad än islam. Mystery blir inte sämre på social dynamik för att han är mindre stabil — inte mer än Einstein blev sämre på att förstå fysik för att han betedde sig mer som en knäppskalle i sociala sammanhang.

Vetenskapen har för övrigt bekräftat att många av de alllra högst stående genierna personer som Einstein började prata väldigt mycket senare i livet än sina jämnåriga kamrater. På samma sätt är det helt ok att ha Alex Allman som sex-lärare.

.

Kvinna söker slav slampa synonym homo

BAMBI GAY ESCORT MALMÖ CITA ESCORT